Top Social Icons

Znate li koja muška osobina obara svaku ženu s nogu?!


Kada muškarac pokušava da bude duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim smijehom, velika je vjerovatnoća da će ona htjeti da ga bolje upozna”

Kada je u pitanju veza i ljubavni odnos, muškarci i žene imaju slične ili iste želje. Ali, kada govorimo o privlačnosti, postoji jedna muška osobina kojoj ne može da odoli gotovo nijedna žena!
Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Evolutionary Psychology objasnilo je neke od vječnih dilema kada je riječ o muško-ženskoj privlačnosti.
Prvi dio testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje je trebalo da posmatraju profile (fotografije i kratke video snimke) 100 nepoznatih osoba, pa da na osnovu toga odluče koje osobe su im najprivlačnije.
Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – duhovite osobe koje su se najviše smijale, privukle su najviše pažnje.
“Kada muškarac pokušava da bude duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim smijehom, velika je vjerovatnoća da će ona htjeti da ga bolje upozna”, otkrivaju naučnici.
Drugi dio istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebalo je da provede 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja, a nakon toga da odluči koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidjele.
Znate li koja muška osobina obara svaku ženu s nogu?! Znate li koja muška osobina obara svaku ženu s nogu?! Reviewed by Info Atraktiva on 12:46 Rating: 5

Nema komentara:

Entertainment

Pokreće Blogger.