Top Social Icons

Najluđi seks zakoni za koje se nadamo da se radi samo o šali

Vjerovali ili ne na svijetu postoji veliki broj gotovo nevjerovatnih zakona i propisa, koji su donošeni usljed čudnih događaja u prošlosti, a sve sa ciljem da zakonski pokrije mogućnost njihovih ponavljanja...
Veličina slova: Smanji slova Povećaj slova
Foto: arhiva
Bahrein je ostrvska država u jugozapadnoj Aziji u kojoj postoji zakon za muške ljekare koji kaže da ginekolog ne smije gledati direktno u ženske genitalije. Ipak, da bi napravio tjelesni pregled, može koristiti odraz u ogledalu.
U Americi naročito postoje brojni zakoni, usvojeni prije sto i više godina, koji na prilično restriktivan način regulišu seksualne odnose i mada se oni davno ne primjenjuju i dalje su na snazi. Pravnici kažu da bi sudovi morali da ih poštuju kada bi se neko na njih pozvao i zbog toga apeluju na zakonodavce da konačno naprave reviziju. Tako u Minnesoti postoji poseban zakon, koji zabranjuje seks sa pticama!
U nekoliko islamskih zemalja muškarcima nije zabranjeno da imaju seksualne odnose s ovcama, ali im je zabranjeno da tu istu ovcu pojedu. To se čak smatra smrtnim grijehom. Dozvoljen je seks i sa ostalim životinjama, ali samo ako su ženskog pola. Za seks sa mužjacima može se zaraditi i smrtna kazna!
U Kolumbiji majka mladenke mora biti prisutna prve bračne noći u sobi kako bi se uvjerila da se brak zaista "konzumirao".
U Boliviji muškarcima nije dopušteno stupiti u seksualni odnos i s djevojkom i s njenom majkom. Ovaj čudan zakon, koji bi se trebao podrazumijevati, postoji da ne bi dolazilo do raspada porodice.
Američko ostrvo Guam zabranjuje udaju djevicama. Moguće je da su muškarci smišljali ovu zabranu. Dok ga ovaj zakon podržava, neki zakoni zabranjuju seks, i to na otvorenom, pa se tako u Španiji seks zabranjuje na plaži, a u Engleskoj na parkiranom motoru.
U Hong Kongu je ženi dozvoljeno ubiti preljubnika i njegovu ljubavnicu. Kazna za masturbaciju u Indoneziji je 32 mjeseca zatvora, a u Budimpešti nije dozvoljen seks s upaljenim svjetlima. Nije sigurno kako je uopšte došlo do ovog zakona, ali možda štede na električnoj energiji ili paze da komšije ne bi virili u tuđi bračni krevet.
Zakon države Utah je jasan: "Ženama je zabranjen seks u vozilu prve pomoći koje je u pokretu. Ako je žena uhvaćena tokom seksa biće optužena, a njeno ime će objaviti lokalne novine". Sve bi to bilo u redu, da zakon ne predviđa da muškarac s kojim je upražnjavala seks neće biti kažnjen! 
Najluđi seks zakoni za koje se nadamo da se radi samo o šali Najluđi seks zakoni za koje se nadamo da se radi samo o šali Reviewed by Info Atraktiva on 13:28 Rating: 5

Nema komentara:

Entertainment

Pokreće Blogger.