Top Social Icons

Poboljšajte svoje pamćenje


Svako želi imati bolje pamćenje, oštar um i veliku moć koncentracije, bez obzira na to jeste li student na završnim ispitima, doktor nauka ili službenik koji radi na drugom mjesečnom izvještaju.

Srećom, danas postoji hiljadu načina da poboljšate svoj um i pamćenje uprkos životnoj dobi. Jedan od najboljih neurologa u Njujorku je razvio najmoćnije savjete za poboljšanje funkcioniranja mozga i mentalnih sposobnosti.

Stara izreka kaže da se stari pas ne može naučiti novim trikovima. Posljednja istraživanja pokazuju da to nije istina!

Proučavanjem na stotine ljudskih mozgova, naučnici su došli do saznanja da su ljudi sposobni učiti i upijati nove informacije čak i nakon 50. godine. Ljekari su ovu sposobnost nazvali neuroplastičnost.

S odgovarajućim vježbama i obukom naš mozak može formirati nove puteve i, kao rezultat toga, upijati nove informacije. Dakle, ne odustajte od sna da naučite baku i dedu da koriste internet ili igraju videoigrice.

Naš organizam i mozak imaju nevjerovatnu sposobnost transformacije da prilagode pamćenje, pažnju i koncentraciju novim okolnostima. To je jedna od najvećih sposobnosti čovječanstva, zahvaljujući kojoj smo preživjeli u najtežim uvjetima.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/240505/poboljsajte-svoje-pamcenje#sthash.JTr6FrjR.dpuf
Poboljšajte svoje pamćenje Poboljšajte svoje pamćenje Reviewed by Info Atraktiva on 14:53 Rating: 5

Nema komentara:

Entertainment

Pokreće Blogger.