Top Social Icons

TREBINJE Stomatološke usluge za djecu s posebnim potrebama


Djeca s posebnim potrebama na području istočne Hercegovine konačno će u Trebinju moći dobiti adekvatnu stomatološku zaštitu. Naime, zahvaljujući projektu „Zajedno putem zdravlja“, koji provodi NVO „Kreativni centar - integracija, inkluzija, tolerancija“, nabavljena je mobilna stomatološka jedinica.

Bolnica Trebinje osigurala je operacionu salu i anesteziologa, „Kreativni centar“ opremu, a doktori stomatologije Milosav Damjanac, Danko Špec i sestra Maja Mihić pristali su da djeci s invaliditetom besplatno pružaju zdravstvene usluge. Prva je ovih dana urađena Nemanji Samardžiću (10).

Nemanjina majka Ana kaže da riječima ne može opisati zadovoljstvo što je ovaj problem konačno riješen i što sada neće morati ići u Mostar, Foču ili Banju Luku da bi obavili i najobičniju stomatološku uslugu.

Projekt-menadžer projekta „Zajedno putem zdravlja“ Helena Nikolić kaže da je rješavanje problema pružanja stomatoloških usluga djeci s invaliditetom u Trebinju trajalo duže od tri godine.

nemanja-svi-zajedno55

Nemanja s majkom i stomatolozima

- Pregovarali smo sa stomatolozima i bolnicom, a prošle godine konačno smo dobili sredstva od Ambasade Kraljevine Norveške. Osim osposobljavanja hirurške sale za izvođenje stomatoloških usluga za djecu s invaliditetom, projekt obuhvata i otklanjanje arhitektonskih barijera na zdravstvenim ustanovama - objašnjava Nikolić.

Naglašava da su u okviru ovog projekta, čija je vrijednost 40.000 eura, postavljene kose stubišne platforme za pristup osobama s invaliditetom na ulazu u trebinjsku bolnicu i Dom zdravlja.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/241396/trebinje-stomatoloske-usluge-za-djecu-s-posebnim-potrebama#sthash.ehkPr9SV.dpuf
TREBINJE Stomatološke usluge za djecu s posebnim potrebama TREBINJE Stomatološke usluge za djecu s posebnim potrebama Reviewed by Info Atraktiva on 14:51 Rating: 5

Nema komentara:

Entertainment

Pokreće Blogger.