Top Social Icons

OVO SE NIKO NIJE NADAO: Pogledajte šta je uradio suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović!

Hoće da zgrne milione! Četiri mjeseca poslije svirepog ubistva pjevačice „Granda” Jelene Marjanović (33), njen suprug Zoran Marjanović objavio je rat medijima! On u tužbi, podnijetoj Višem sudu u Beogradu, traži naknadu od deset miliona dinara zbog povrede časti, ugleda i pretrpeljnog straha, tvrdeći da je list „Alo!” u brojnim tekstovima o ovom slučaju povrijedio pretpostavku nevinosti, njegovo pravo na privatnost i pravo na dostojanstvo ličnosti.


Istovremeno, Marjanović je predložio sudu da novinama „Alo!” odredi privremenu mjeru zabrane na objavljivanje informacija o njemu, a koje su u vezi sa Jeleninim ubistvom, tražeći da mu redakcija u slučaju kršenja ove zabrane plati sudske penale od 200.000 dinara po svakom tekstu!

Međutim, Viši sud u Beogradu odbio je njegov prijedlog za određivanje privremene mjere zabrane kao neosnovan. U rješenju suda navodi se da bi mjera zabrane predstavljala ograničenje slobode medija i da bi bila suprotna odredbi da je javno informisanje slobodno i da ne podleže cenzuri. Sudija u obrazloženju odluke navodi da su sredstva javnog informisanja, shodno zakonu, dužna da poštuju pravo svakoga da bude obaviješten istinito, potpuno i blagovremeno.

Zoran Marjanović u tužbi navodi da su novine, gotovo svakodnevno, u periodu od tri mjeseca od dana ubistva Jelene Marjanović, suprotno svim pravilima novinarske struke i etike, bile pune senzacionalističkih i tendencioznih navoda i nagađanja, kao i lažnih konstrukcija u vezi sa motivima i akterima ubistva.

- Umjesto da mirno i dostojanstveno žali za suprugom, Zoran Marjanović je prinuđen da se svakodnevno bori sa progonom i satanizovanjem, živeći pod stalnom opsadom novinara i strepeći od novog teksta i naslova, pri čemu je motiv novinara isključivo ostvarivanje profita - tvrdi Marjanović, između ostalog, u svojoj tužbi.

Povodom četiri mjeseca od ubistva Jelene Marjanović, kao i tužbe koju je podnio protiv redakcije lista Alo!, novinari su pokušali da jučer stupe u kontakt sa Zoranom Marjanovićem i pitaju ga zbog čega traži zabranu objavljivanja informacija kada istraga još traje i kada se još uvijek prikupljaju dokazi, saslušavaju svjedoci i ponavlja izvođenje nekih dokaza. Pokušaj da od njega dobiju odgovor da li poslije tužbe i rata objavljenog medijima zapravo ne želi da istina o Jeleninom ubistvu bude otkrivena, bio je bezuspješan, jer mu je mobilni telefon bio isključen.

Zoran se ošišao i nabildovao

Na Fejsbuk stranici „Podrška Zoranu Marjanoviću i njegovoj porodici“ Zoran Marjanović se zahvalio svima koji ga podržavaju i objavio novu fotografiju, na kojoj je uočljivo da se ošišao i da ima vidno zategnute mišiće ruku, grudi, ramena i stomaka. - Zahvaljujem se svima koji me podržavaju. Zahvaljujem se adminima, koji su samoinicijativno oformili ovu grupu za podršku, da istrajem u ovoj besomučnoj borbi sa neistinom i nepravdom plasiranom u medija. Manipulacije su učestale na svim životnim poljima, iz raznoraznih interesa, preko mase ljudi koji slijepo vjeruju u pisanu riječ i zapostavljaju logične rezone i osjećanja. Ali da nije te izmanipulisane mase neistinom, sama vrijednost ne bi bila toliko velika, onih koji istinu spoznaju... Od srca, pozdrav svima - napisao je Marjanović.
OVO SE NIKO NIJE NADAO: Pogledajte šta je uradio suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović! OVO SE NIKO NIJE NADAO: Pogledajte šta je uradio suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović! Reviewed by Info Atraktiva on 13:23 Rating: 5

Nema komentara:

Entertainment

Pokreće Blogger.