Top Social Icons

Igrica Pokemon Go je ovom bolesnom dječaku promijenila život: Poslije ovoga ćete voljeti igricu!


Od potpunog zatvaranja između četiri zida i izlaska iz kuće jedino kada mora prisustvovati nastavi na fakultetu, Adam je došao do stanja u kojem bi želio izlaziti svaki dan.

Prekinuo je školovanje na dvije godine zbog napada anksioznosti, a njegova mama Jan rekla je kako je Adam imao tako teške napade da bi se nesvjesno povređivao prilikom njih, a takve situacije je ponajviše doživljavao u školi.

Otkako je počeo igrati Pokemon Go, Adam je izašao iz kuće, postao je druželjubiviji i zabavlja se.

Ako ste u situaciji u kojoj svi igraju Pokemone, a vi ne znate o čemu se radi, imamo rješenje. Pripremili smo vam veliki vodič kroz Pokemon Go kako biste se mogli uključiti u svijet ovih džepnih čudovišta.

Pokemon Go je igra koja koristi proširenu stvarnost i Google Maps, a nastala je u suradnji Nintendove podružnice Pokemon Company i Googleove nekadašnje kompanije Niantic. Igra vas 'tjera' u istraživanje vaše okoline u kojoj su rasprostranjeni Pokemoni, a cilj je skupiti ih sve.

Pitate se kako ću u stvarnom svijetu pronaći nešto izmišljeno poput Pokemona? Vrlo jednostavno. Naime, dok vi stvarnim svijetom hodate, Pokemoni iskaču na karti unutar aplikacije, a ako su u vašoj blizini možete ih pokušati uhvatiti bacanjem Poke loptice.

Pokémon je multimilionska Nintendova franšiza, koju je stvorio Satoshi Tajiri 1995. godine. Iz prvobitnih Game Boy videoigara nastale su Pokémon animirane serije, manga stripovi, TCG, igračke, knjige i razni drugi mediji. Ime Pokémon, jest sažeta latinizirana riječ japanske izvorne riječi ポケットモンスター Poketto Monsutā (ili "Pocket Monsters" na engleskom, i "Džepna čudovišta" na srpskohrvatskom jeziku), te je kao takva, veoma česta u Japanu. U početku, Nintendo je doslovno preveo Poketto Monsutā – i doista, "Pocket Monsters" videoigra je ubrzo netom nastala iste 1995. godine. 1996. godine dolazi do konflikta u Nintendu, te uvjetuje promjenu imena iz "Pocket Monsters" u "Pokémon". Glavna fraza igre, u japanskoj verziji bila je ポケモンGETだぜ! (Pokémon Getto Daze! – Let’s Get Pokémon! – Uhvatimo Pokémone!); u engleskoj verziji glasila je "Gotta catch 'em all!" ili na srpskom "Treba da skupiš sve!" i hrvatskom "Moraš skupit' sve!". Doduše, danas se te fraze više ne koriste, jer je broj Pokémona od prvotnih 150 dostigao zavidnu brojku od 493 Pokémona, te bi bilo nemoguće pohvatati ih sve u samo jednoj igri (osim ako se ne koriste šifre i kodovi).

Ideja Pokémon sage temelji se na hobiju skupljanja insekata, popularnoj razonodi u kojoj je tvorac Pokémona, Satoshi Tajiri uživao kao dijete. Tajirijeva formula prošla je u Japanu, te je ubrzo prilagođena (i prevedena) 1998. za Američko tržište, puštanjem videoigara Pokémon Red i Blue. Ove igre dopuštale su igračima da pohvataju, skupljaju i treniraju stotinu neobičnih bića, poznatih kao Pokémoni; i jedne protiv drugih koristiti u borbama povećavajući njihovu snagu. Ti Pokémoni bi zatim "evoluirali" u snažnije Pokémone, istovremeno učeći snažnije napade i tehnike. Pokémoni nikada ne krvare ili umiru u bitkama, samo oslabe, ponekad to granice da se onesvijeste – ovo je za Tajirija bilo veoma osjetljiva tema, jer nije htio popuniti svijet igara sa još "besmislenog nasilja".

Pokémon je skupno ime za sve fiktivne vrste u Pokémon svijetu. Do danas, franšiza je dosegla zavidnu brojku od 493 jedinstvenih vrsta u kojima leži bit cijelog projekta, te se broj Pokémona bitno povećao od prvobitnih 150 džepnih čudovišta u početnim verzijama videoigara, Pokémon Red i Pokémon Blue. Riječ Pokémon odnosi se na svakog Pokémona, doduše, u engleskom jeziku riječ ostaje nepromijenjena i za jedninu i za množinu. U srpskohrvatskom jeziku, jednina glasi Pokémon, a množina Pokémoni. Svaka vrsta Pokémona ima svoje ime, te se to ime koristi za jedinke te vrste kao i za cjelokupno ime vrste. (npr. Cyndaquil – Cyndaquili, Bulbasaur – Bulbasauri).
Igrica Pokemon Go je ovom bolesnom dječaku promijenila život: Poslije ovoga ćete voljeti igricu! Igrica Pokemon Go je ovom bolesnom dječaku promijenila život: Poslije ovoga ćete voljeti igricu! Reviewed by Info Atraktiva on 03:48 Rating: 5

Nema komentara:

Entertainment

Pokreće Blogger.